Да бъдеш самолюбив е едно от най-добрите средства за усъвършенстване на

...
Да бъдеш самолюбив е едно от най-добрите средства за усъвършенстване на
Коментари Харесай

Най-доброто средство за усъвършенстване на личността

Да бъдеш самолюбив е едно от най-хубавите средства за рационализиране на личността, разкрива ново проучване. То спомага за отбраната на перфекционистите, които са мощно сериозни към себе си, от изпадане в депресия, написа PsyBlog. 

Някои перфекционисти твърде доста се тормозят, че вършат неточности и си задават прекомерно високи условия, за да успеят. Когато триумфът се изплъзне, те се самокритикуват прекалено много и могат да стигнат даже до депресия.

Обаче, перфекционистите, които са самолюбиви и самоутвърждаващи се, са по-малко склонни да се се усещат потиснати и надлежно по-малко застрашени от меланхолия. 

Заключението е резултат от изследване на 541 юноши и 515 възрастни, подложени на проби за перфекционизъм, меланхолия и себелюбие.

" Самолюбието като аспект на самоувереността, понижава силата на връзката сред нездравословния перфекционизъм и депресията както при юношите, по този начин и за възрастните ", изяснява доктор Мадлин Ферари, създател на проучването. " То е потребна тактика за контролиране на страстите, която не допуска болезнените или изтощителни усеща, а вместо това натъртва на осъзнаването с добрина, схващане и човещина. Така, вместо да заобикаляме обществени съпоставения или да преекспонираме негативни усеща у себе си...

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР